Veliko srce velikog igrača

Primera 6. apr 201417:02

Iako kruže priče da je Kristijano Ronaldo sujetan i arogantan, gestovi fudbalera Real Madrida u poslednje vreme pokazuju upravo suprotno. Nakon što jeplatio operaciju desetomesečnoj bebi koja boluje od epilepsije, napadač “kraljevskog kluba” ugostio je 14-godišnjeg Davida Pavlačika iz Poljske koji je prošle godine zadobio teške povrede u saobraćajnoj nesreći zbog kojih je bio u komi tri meseca.

Dečakovi roditelji su znali za njegovu fanatičnu ljubav prema madridskom klubu, pa su mu postelju ukrasili Realovim obeležjima i pobrinuli se da David prati radio prenoseutakmicaekipe sa “Santijaga Bernabeua.”

Poljske agencije kontaktirale su Ronalda, a najbolji igrač sveta je bez razmišljanja reagovao i pozvao  dečaka i njegovu familiju na četvrtfinalni meč protiv Borusije Dortmund koju su “los blankosi” dobilirezultatom3:0. Portugalac se pobrinuo za sve troškove, a mali David je imao status VIP ličnosti na stadionu.

Ronaldo i David su se upoznali posle meča, a fudbaler je poklonio dečaku dres u kojem je igrao protiv Borusije. Dečak je bio toliko oduševljen da je rekao da će okačiti dres na zid i uramiti ga. U znak zahvalnosti, David je poklonio Ronaldu crveno-beli šal sa obeležjima Poljske.

(Tekst: Nemanja Banović, Foto: Beta/AP/Andres Kudacki)

Author: Sportal.rs