Abidal: Želeo sam Poćetina, ali se isprečila politika

Primera 22. mar. 202119:021 komentar
Podeli:
Mike Stone/Getty Images

Bivši sportski direktor Barselone Erik Abidal progovorio je o sukobu sa Lionelom Mesijem zbog kojeg je napustio klub, ali i o želji da za glavnog trenera dovede sadašnjeg šefa stručnog štaba Pari Sen Žermena.

Napravio sam listu trenera i na njoj su bili Poćetino, Kike Setijen, Maks Alegri i Ćavi Ernandes. Tim redosledom. Moj prvi izbor bio je Poćetino. Reako sam upravi da želim da dovedem najboljeg trenera na tržištu. Došao je do finala Lige šampiona sa Totenhemom i to treba poštovati. Ima dobru filozofiju igre, treninga, igrači ga vole. Ali politika se isprečila. Neki članovi uprave nisu ga želeli jer je trenirao Espanjol. On sam nije pokazao nepoštovanje prema klubu, ali u upravi su mislili drugačije i zaposlen je Setijen – rekao je Abidal.

U centru pažnje bio je njegov sukob sa Lionelom Mesijem i optužbe da su igrači minirali tadašnjeg trenera Ernesta Valverdea.

Ja sam samo rekao da je trebalo da treniraju jače, a ne da su igrači minirali trenera. Imao sam žestok razgovor sa Mesijem, ali to mogu da prihvatim. Nemam grižu savesti jer je on jedini igrač koji je razgovarao tako sa mnom. Razumem da je on kapiten i da je želeo da odbrani ekipu.

Komentari

Vaš komentar