Anćeloti: Gvardiolizam, sarizam? Ne razvijam ideologije

Podeli:
David Ramos/Getty Images

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti otkrio je u razgovoru za "Korijere delo Sport" kakav stil igre najviše voli, a svoju ideju bolje je predstavio uzevši za primere Luku Modrića i Tonija Krosa.

„Pobede i titule su rezultat procena koje donosi trener. Naravno, kada igraš dobro, lakše je ostvariti rezultate. Ja uživam kada pobeđujem. Međutim, sebe ne mogu da pronađem u bilo kojoj kategoriji, da se negde svrstam. Dobar trener je onaj koji prilagođava igru karakteristikama igrača. Ako imam Modrića i Krosa, ne mogu da igram visoku presing. Bio bih idiot kada sa napadačem poput Vinisijusa, koji ima motor pod nogama, ne bih težio kontranapadima. Daću vam jedan primer. Ako imam Ronalda tražiću način da mu što češće dodam loptu, a neću tražiti njega da se spusti po nju. Tako je i sa Ibrahimovićem. Postoje dve vrste igrača – oni koji prave razliku i oni koji moraju da trće. Mislim da je to Konte rekao, a ako nije, nema veze- Nikada nisam razvijao ideologiju, gvardiolizam, sarizam… Moj potpis je identitet ekipe“, rekao je Anćeloti.

Trener Madriđana je govorio i o Superligi, za koju se zalaže i predsednik REaka Florentino Perez. Anćeloti smatra da fudbal mora da se menja.

Fudbal mora da se promeni i to brzo. Pre svega, moramo da smanjimo broj utakmica, igramo mnogo mečeva i to loše, pao je kvalitet igara, igrači ne mogu više to da isprate, odbijaju da igraju za nacionalne timove… Fizički i psihički umor, veliki broj povreda, utakmice koje se završavaju 10:0, vreme je da se kaže dosta“, zaključio je Anćeloti.

Komentari

Vaš komentar