Ćavi: Barselona treba da juri Jogija Leva

Primera 27. mar 202114:03 > 14:39
Podeli:
Joakim Lev
REUTERS/Wolfgang Rattay

Iako je i Ćavi Ernandes neko vreme bio među kandidatima za trenera Barselone, taj nekada legendarni igrač tog kluba smatra da bi Joahim Lev bio najbolje rešenje za Katalonce.

Iako Barselona ima u ovom trenutku trenera i pod Ronaldom Kumanom opet konkuriše za titulu u La Ligi, priča se uveliko o tome ko bi mogao da zameni Holanđanina. Nove spekulacije su počele kada je pre koju nedelju Joahim Lev rekao da neće više voditi nacionalni sastav Nemačke posle Evropskog prvenstva 2021. godine. Ćavi Ernandes smatra da bi Barselona odmah trebalo njega da angažuje.

On je trener luksuza. On želi napadački fudbal i on je svetski šampion. Lev je pomogao Nemačkoj da razvije drugačije shvatanje fudbala što me podseća na ono što se desilo Španiji i Barseloni. Barselona bi trebalo da ga dovede zbog njegove ličnosti i načina na koji shvata igru„, rekao je Ćavi Ernandes za Zuddojče Cajtung.

Lev inače ima ugovor sa Nemačkom do Svetskog kupa 2022. godine, ali će ekipu napustiti posle veoma loše 2020. godine i katastrofe protiv Španije u Ligi nacija kada su Nemci poraženi 6:0. Lev je nedavno priznao da uči španski jezik što potpiruje tvrdnje da će preći u Real ili Barselonu.

Joahim Lev je pre posla u nemačkoj reprezentaciji, gde je bio i asistent, vodio samostalno nekoliko klubova. Između ostalih Štutgart, Fenerbahče, Karlsrue, Adanaspor, Tirol iz Insbruka i Austriju iz Beča.

derbi banane
SK
Komentari

Vaš komentar