Font: Mesi nas nije uništio, želimo da ostane

Primera 31. jan. 202114:392 komentara
Podeli:
Lionel Messi
REUTERS/Sergio Perez

Španski "El Mundo" je objavio ekskluzivne detalje iz ugovora Lionela Mesija koji je potpisao sa Barselonom 2017. godine. Informacije su stigle neposredno pred nove izbore u katalonskom klubu i tokom spekulacija o odlasku Mesija.

„El Mundo“ je, kako navodi, objavio detalje posle višemesečnog istraživanja i plasirao je priču pod naslovom „Faraonski ugovor Lea Mesija koji je uništio Barselonu“.

Reakcije stižu sa svih strana, Mesi je najavio tužbu za „El Mundo“, ali i najverovatniji odlazak iz kluba, s obzirom na to da je još ranije apelovao na čelnike Barselone da će ukoliko u javnos „procure“ informacije koje bi mogle da ugroze njega i njegovu porodicu, promeniti sredinu.

Reagovao je i jedan od trojice kandidata za novog predsednika Blaugrane Viktor Font, koji je demantovao navode da je taj ugovor uništio klub koji se nalazi u velikoj finansijskoj krizi.

Mesi je na ime ugovora zaradio 555.237.619 evra za četiri godine (138 miliona evra po sezoni), bez nagrada i premija.

„Mesi je zaradio svaki evro koji mu je Barselona platila. Nije nas uništio, naprotiv. On je najbolji igrač u istoriji i želimo da zauvek ostane sa nama„, napisao je Font na tviteru.

Glavni zadatak novog predsednika biće da ubedio Mesija da ostane na Kamp Nou, što će pod novim okolnostima biti još teže.

Aktuelni ugovor Mesiju ističe 30. juna 2021. godine.

Komentari

Vaš komentar