Goal: Ansu Fati najbolji mladi fudbaler, Fića Stevanović 32.

Primera 23. mar 202115:47 > 15:48
Ansu Fati
REUTERS/Albert Gea

Godišnju nagradu koju portal "goal.com" dodeljuje za najboljeg mladog fudbalera ove godine je dobio španski fudbaler Ansu Fati. Na listi su dva igrača iz regiona Joško Gvardiol i Filip Stevanović.

Nagradu NXNG 2021 je dobio Ansu Fati, najmlađi igrač koji je ikada dao gol za Barselonu, najmlađi igrač koji je dao gol u Ligi šampiona i namlađi igrač koji je ikada dao gol za špansku reprezentaciju. Sve te rekorde on je srušio u prvih 18 meseci profesionalne karijere. Debitovao je za Barselonu sa 16 godina i 298 dana.

Drugo mesto na listi najboljih igrača koji su rođeni 2002. godine ili kasnije zauzima igrač Rena Eduardo KAmavinga. Ovaj vezista je već imao debi za reprezentaciju Francuske u septembru, a u oktobru je postao drugi najmlađi srelac za „plave“.

Treće mesto zauzima Amerikanac Gio Rejna koji je trenutno član Borusije Dortmund, četvrti je još jedan fudbaler Barselone Pedri, a peti je još jedan fudbaler Dortmunda Džud Belingam.

Region predstavljaju samo dvojica igrača. Joško Gvardiol je na poziciji 20. Defanzivac Dinama iz Zagreba je već prodat Lajpcigu i to za čak 19 miliona evra. On ima tek 19 godina, a može da igra i levog beka.

32. na listi portala „Goal“ je Filip Stevanović. Ovo je treći najmlađi igrač koji je dobio priliku da igra u Partizanu, a debitovao je još u decembru 2018. godine. Ovog krilnog fudbalera je sprski velikan već prodao i to Mančester Sitiju za šest miliona funti.

derbi banane
SK
Komentari

Vaš komentar