Grasija o incidentu: Rekli su nam da ćemo biti kažnjeni

Primera 5. apr 202114:49 > 15:47
Podeli:
Richard Heathcote/Getty Images

Trener Valensije Havi Grasija govorio je posle poraza od Kadiza u nedelju 2:1 o incidentu i prekidu koji se dogodio na utakmici. On je istakao da su rasistički ispadi nedopustivi u bilo kom takmičenju.

Prvo poluvreme utakmice obeležio je duži prekid. Gosti su otišli u svlačionicu u znak podrške saigraču Muktaru Dijakabiju, koji je, kako navodi, bio meta rasističkih uvreda od strane defanzivca domaćih Kale.

Sve se dogodilo u 30. minutu. Posle jednog duela u šesnaestercu Valensije, Kala uputio određene reči Dijakabiju. Usledio je oštar protest Francuza, zatim i celokupnog tima Valensije, i na kraju napuštanje terena.

Posle određenog vremena, gostujući igrači su pristali da nastave meč, ali ne i Dijakabi kojeg je zamenio Ugo Giljamon.

„Videli smo oštru reakciju Dijakabija jer ga je to pogodilo. Zatim su nam rekli da je pretrpeo uvrede, odlučili smo da kažemo sudiji da nismo zadovoljni time i da nećemo nastaviti da igramo. Otišli smo u svlačionicu, ali smo primili obaveštenje da ćemo ukoliko ne izađemo na teren biti sankcionisani. Razgovarali smo sa Dijakabijem i rekao nam je da je u redu da mi nastavimo, kao i da razume da ćemo nastaviti da igramo samo da bismo izbegli kaznu. Odlučili smo da nastavimo i probamo da pobedimo“, objasnio je Grasija.

Kadis je 13. na tabeli sa 32 boda. Valensija je 12. sa 33.

derbi banane
SK
Komentari

Vaš komentar