„Gubili smo rođake, prijatelje, navijače… Ovo je za vas!“

Fudbal 22. maj. 202121:23
Podeli:
Diego Simeone
REUTERS/Juan Medina

Fudbaleri madridskog Atletika u subotu su po 11. put postali šampioni Španije, a drugi put pod vođstvom argentingskog trenera Dijega Simeonea. Populaeni „Ćolo“ je posle trijumfa nad Valjadolidom, koji je „Jorgandžijama“ doneo naslov prvaka posle sedam godina, bio apsolutno euforičan i posvetio titulu svim navijačima koji su bili uz klub tokom teškog perioda.

Atletiko je slavio kao gost protiv Valjadolida posle preokreta 2:1 i sa 86 bodova iza sebe ostavio gradskog rivala Real.

La Liga:

Sve vreme se smejem. Ne znam zašto, ali sve vreme se smejem“, izjavio je Dijego Simeone dok su ga radosni igrači bacali u vazduh.

On je sa osam titula (dve La Lige, jedan Kup kralja, dva Superkupa Španije, dve Lige Evrope i dva UEFA Superkupa) najtrofejniji trener u istoriji Atletiko Madrida.

Srećan sam zbog mnogih ljudi. Bila je to teška godina. Imamo prijatelje, članove porodica i navijače koji su umrli. Ne samo u Ateltiku i u drugim timovima. Mislim da je činjenica da je Atletiko šampion na kraju ove sezone nešto zaista posebno. Mi uvek moraom da platimo veću cenu. Mislim da smo doneli radost tolikom ljudima u ova teška vremena. Doprinos igrača je bio ogroman, želeo bih svima da se zahvalim. Pre svega onima koji su igrali manje, ali su bili pravi članovi tima u svakom trenutku“, rekao je 51-godišnji Argentinac.

Komentari

Vaš komentar