Jović i društvo: Zidanovi problemi od 150 miliona evra

Primera 11. jan. 202121:57 > 1:034 komentara
Podeli:
Real Madrid Luka Jović Karim Benzema
REUTERS/Stringer

Španski AS piše da trener Real Madrida Zinedin Zidan mora kako zna i ume da reši problem od 150 miliona evra, u koji je uključen i srpski reprezentativac Luka Jović.

Zinedin Zidan je smanjio broj igrača koje rotira poslednjih nedelja, a istovremeno neke skupe akvizicije pate zbog male minutaže, piše AS.

Eder Militao, Alvaro Odriozola, Martin Odegard i Luka Jović jedva da su se i pojavljivali na terenu u poslednjih nekoliko mečeva. A svi zajedno koštali su Real Madrid oko 150 miliona evra i predstavljaju veliki potencijal.

Nijedan od njih četvorice nije stariji od 25 godine, a u proseku imaju oko 23 godine. Mnogi smatraju da bi trebalo da predstavljaju budućnost kluba. Ipak, da bi to zaista i postali, morali bi da imaju mnogo veću minutažu nego što je to trenutno slučaj.

Eder Militao (22) je ove sezone odigrao samo dva meča u Primeri. Prednost ima osam godina stariji Naćo kao podrška Serhiju Ramosu i Rafaelu Varanu.

Alvaro Odriozola (25) je odigrao samo jedan ligaški meč jer Zidan na desnoj strani ima mnogo više poverenja u Lukasa Vaskeza.

Martin Odegard (22) je upisao sedam mečeva u Primeri, ali nije uspeo da se izbori za standardno mesto pored daleko iskusnijih veznjaka Luke Modrića, Kazemira i Tonija Krosa.

Luka Jović (23) na svom kontu ima četiri utakmice u Primeri, ali ne može da se nosi sa Karimom Benzemom u ulozi prvog napadača. Trenutno zaostaje i za Marijanom Dijazom.

Statističari su izračunali da su sva četvorica zajedno ove sezone odigrali 851 minut.

Naravno, sezona je i dalje u toku, ostalo je još mnogo utakmica i teoretski svi bi oni još uvek mogli da budu od koristi Real Madridu. Međutim, stvari trenutno ne izgledaju dobro ni za njih ni za Real – skupo su plaćeni, ali ne igraju.

Luka Jović najskuplji „problem“

Luka Jović je najskuplje plaćen od sve četvorice. Njegov transfer iz Ajntrahta koštao je Real 60 miliona evra. Sledi Eder Militao sa 50 miliona, Odriozola 35 i Odegard samo 2,8 miliona evra.

 

 

Komentari

Vaš komentar