Karim Benzema se vraća na treninge Reala

Ballon d'Or - Chatelet Theatre, Paris, France - October 17, 2022 Real Madrid's Karim Benzema before the awards 2022 Ballon d'Or
REUTERS/Benoit Tessier

Napadač Real Madrida Karim Benzema koji zbog povrede ne igra na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, u subotu će početi treninge u španskom klubu, izjavio je trener Karlo Anćeloti.

Kako su preneli francuski mediji, Benzema se u subotu vraća treningu. Njegov povratak treningu biće istog dana kada će francuska reprezentacija igrati protiv Engleske u četvrtfinalu Mundijala.

Povezano

Fudbalski savez Francuske je uoči početka prvenstva 20. novembra saopštio da će Benzema propustiti Mundijal zbog povrede butine. Savez je tada naveo da će oporavak trajati tri nedelje. Igrač je dalje zvanično na spisku francuske reprezentacije, jer nije dobio zamenu.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) nedavno je francuskim medijima objasnila da će dodeliti pobedničkim ekipama po 26 medalja na kraju prvenstva, koliko je i selektor Francuske Didije Dešan odredio igrača za reprezentaciju. To bi značilo da, u slučaju da Francuska osvoji neku medalju na Mundijalu, tu medalju bi dobio i Benzema.