Košmarni oporavak: Fati propušta i Evropsko prvenstvo

Fudbal 4. maj. 202118:54 > 19:071 komentar
Podeli:
Ansu Fati
REUTERS/Albert Gea

Mladi napadač Barselone Ansu Fati ima velikih problema sa oporavkom posle operacije ligamenata kolena i posle drugog hirurškog zahvata jasno je da neće nastupiti na Evropskom prvenstvu.

Ovaj 18-godišnjak je “pod nož” prvi put išao u novembru i njegov povratak na teren definitivno ne ide zadovoljavajućim tempom – trenutno nema informacija o tome kada bi mogao ponovo na teren. On je u prethodnim nedeljama imao konsultacije sa čak tri različita ortopeda u vezi sa stragegijom oporavka, ali nije poznato da li će mu biti potrebne još neke operacije.

Barselona:

Fati je poslednji put na terenu bio još sedmog septembra, kada ga je u meču protiv Betisa na poluvremenu zamenio Lionel Mesi.

Prvobitna procena bilo je da će odsustvovati oko četiri meseca, ali sada je prošlo već šest i izvesno je da još neko vreme nećemo videti supertalentovanog fudbalera poreklom iz Gvineje Bisao.

U Barseloni se nadaju da će biti spreman za početak sezone 2021/2022, a selektor Španije Luis Enrike želi da ga vidi u svom timu za finale Lige nacija, koje je na programu šestog oktobra.

Fati je 2019. godine debitovao za Barselonu sas svega 16 godina i 298 dana, po čemu je drugi u istoriji kluba jer je Visens Martinez još 1941. godine imao svega 18 dana manje od njega.

Komentari

Vaš komentar