Kriza prošlost: Barsa potpisuje ugovore od 900 miliona evra?

Podeli:
Guliver

Barselona je imala jednu od težih sezona u novom milenijumu. Kako je krenulo, na kraju je i dobro završeno, osvojeno je drugo mesto u La Ligi, izboren je plasman u Ligu šampiona...

Barselonu su stisli finansijski problemi. Jeste da čudno zvuči, ali to je činjenica sa kojom se susreo katalonski gigant. Ali, kako sada stvari stoje, to bi mogla da bude prošlost.

Povezano

Barselona je pred potpisivanjem dva ugovora vredna 900 miliona evra, a deo tog novca trebalo bi da bude uložen u osvežavanje igračkog kadra. 

Odlaskom Lionela Mesija krenula je nova era Blaugrane. Argentinac nije “na vreme” produžio ugovor sa ekipom između ostalog i zbog finansijskih problema, a potom je španska liga Barseloni ograničila pravo na upis ugovora. 

Mesi je potom skrenuo ka Parizu, a Katalonci su skrenuli sa šampionskog puta, čak su zaigrali u Ligi Evrope, ne preterano uspešno. 

Ali, rešenje se nazire. Kako napominje El Konfidensial, Žoan Laporta uskoro bi trebalo da zaključiti pregovore sa dve vrlo jake firme, koje bi na račune kluba donele najmanje 900 miliona evra. 

“Si-Vi-Si Kepital” će biti prisutan kao sponzor na opremi Barselone, a “Goldman Saks” će dobiti 30 odsto deonica klupske televizije. Katalonci su prethodno, tokom sezone, već potpisali partnerstvo sa „Spotifajom”, koja sada daje deo imena čuvenom stadionu, sada zvanično “Spotifaj Nou Kampu”.

Komentari

Vaš komentar