„Kunem se u unučad, nisam pročitao Zidanovo pismo“

Primera 25. jun 20210:197 komentara
Podeli:
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

U intervjuu za 'Transistor' i novinara Hozea Ramona de la Morena o raznim temama je govorio predsednik Reala iz Madrida Florentino Perez.

Logično, prvo pitanje odnosilo se na razlaz sa Serhijom Ramosom i Zinedonom Zidanom:

„Volim Ramosa kao sina. Doveo sam ga 2005. godine, pre toga nikada nisam bio na konferenciji za medije sa nekim igračem. Zaista imam samo divljenje za njega. Postao je i ostaće legenda. Ponudili smo mu ugovor, imao je rok da odgovori i nije ga prihvatio. Ovo je njegova kuća i uvek u nju može da se vrati. Zidana dobro poznajem, znam da je ovo bila teška godina. Borio sam se da ostane. Kunem vam se u unučad da nisam pročitao njegovo oproštajno pismo. Nije ga on napisao. Želim mu sve najbolje“, rekao je Florentino Perez.

Perez je rekao i da se vratio u Real zato što nije mogao da gleda klub u krizi zbog koje „ide ispod svojih principa“. Kako kaže, dovođenje Luisa Figa u klub mu tada nije donelo pobedu na izborima:

„Klub je bio ruševina. Lično sam garantovao za sve dugove koje sam zatekao. Počistio sam prašinu i nastali su Galaktikosi. Real Madrid je najveće institucija na svetu i zato uvek moraš da budeš na visini zadatka“.

Perez kaže da je u fudbal ušao da bi ga promenio, pa je tako došao i u Real:

„Moj otac me je naučio vrednostima koje nosi Real i doprineo sam da ih unapredimo. Madrid je toliko veliki da ne mogu ni da pamtim loše stvari, samo one dobre“.

Čelnicima UEFA je poručio da ideja Superlige neće tek tako nestati:

„UEFA mora da napravi atraktivnije takmičenje. Fudbal umire, ne privlači mlade ljude, opada poseta na stadionima.. Ako se ne uradi ništa situacija će postajati sve gora“.

Komentari

Vaš komentar