Laporta: Dug milijardu i 350 miliona evra, sve je bila laž

Primera 16. avg 202114:55 > 14:5723 komentara
Podeli:
Đoan Laporta
REUTERS/Albert Gea

Predsednik Barselone Đoan Laporta održao je dvočasovnu konferenciju za medije na kojoj je sasvim otvoreno govorio o finansijskim problemima kluba.

Barselona je u dugu jednu milijardu i 350 miliona evra. U dvosatnom razgovoru sa novinarima ovaj podatak otkrio je prvi čovek Barselone, a govorio je i o problemima koje je nasledio od Bartomeua, o dramatičnoj situaciji sa Lionelom Mesijem kao i o činjenici da plate igrača prevazilaze zaradu kluba na godišnjem nivou.

Povezano

Jasno, Laporta je optužio Đozepa Bartomeua za stanje u klubu i astronomska dugovanja do kojih je došlo ponajviše zbog činjenice da su plate igrača bile veće od zarade kluba na godišnjem nivou. Okrivio je prethodnu upravu i za sitiaciju sa Lionelom Mesijem i naveo da Bartomeu i njegov bord direktora moraju da odgovaraju za sve.

„Prva stvar koju smo morali da uradimo kada smo došli je da zatražimo pozajmicu od 80 miliona evra jer nismo mogli da isplatimo plate. Prethodna uprava bila je puna laži. Takođe smo ustanovili da je potrebno da uradimo hitne popravke na samom stadionu jer bismo u suprotnom rizikovali živote navijača. Takođe, saznali smo da je klubu unapred isplaćeno 50 odsto novca od TV prava. Dodatno, saznali smo da je politika isplaćivanja zarada bila obrnuta piramida – priča o smanjenju plata na početku pandemije takođe je bila laž“, rekao je Laporta.

„Ustanovili smo i da su vršene brojne isplate raznim posrednicima koji čak nisu ni agenti. Ono što se dešavalo je izuzetno zabrinjavajuće. Imali smo rashode od 451 miliona evra. Ono što je u svom pismu napisao Bartomeu u pokušaju da opravda sebe je skretanje pažnje. Oni su odgovorni za sve što se ovde dogodilo pre 7. marta ove godine i neće se izvući“, poručio je.

Komentari

Vaš komentar