Mendijeta: Nije mi jasno zašto Kumana nisu ranije najurili

Primera 30. okt 202114:23 > 14:45
REUTERS/Juan Medina

Nekadašnji španski reprezentativac Gaicka Mendijeta veruje da je Barselona trebalo ranije da otpusti Ronalda Kumana kako bi zustavila širenje negativne situacije na Kamp Nou.

Katalonci su smenili holandskog trenera tokom prošle nedelje, a nakon poraza od Rajo Valjekana 0:1, koji je usledio posle neuspeha u Klasiku protiv Real Madrida 1:2.

Mislim da su finansije jedini razlog zašto ranije nije dobio otkaz. Iako, kao što vidimo sada, ako do toga dođe, ne može da se izbegne. Pitanje je, dakle, zašto to nisu uradili ranije?“

Mendijeta za ovu situaciju krivi predsednika Đoana Laportu i istovremeno ima simpatije prema Kumanu s obzirom na probleme sa kojima se borio.

Kada planirate sezonu sa Mesijem u timu, a Mesi ode nekoliko dana pre nego što počne sezonu, a onda predsednik ili upravni odbor javno kažu da Kuman nije trener kojeg bi želeli da imaju, ali on ostaje jer nemaju drugu opciju. U takvoj situaciji svako pokušva da sačuva sebe, uprava, trener i igrači, što nije dobro za tim i klub. Usput vam se povrede neki igrači i teška situacija postane još teža„, kazao je između ostalog Gaicka Mendijeta.

Kuman je preuzeo ekipu u teškom trenutku avgusta 2020, ali nije uspeo da spreči posrtanje Barselone koja se borila sa teškom finansijskom situacijom, što je dovelo do toga da Lionel Mesi ode u Pari Sen Žermen.

Barsa je trenutno tek deveta na tabeli Primere, dok je u Ligi šampiona izgubila dva od tri odigrana meča u Grupi E.

Ekipu je privremeno preuzeo Serhi Barhuan, a očekuje se da uskoro za prvog trenera bude promovisan legendarni fudbaler Ćavi.

 

Komentari

Vaš komentar