Modrić: Benzemi Zlatna lopta, nisam za SP svake dve godine

Podeli:
Real Madrid's Karim Benzema, left, celebrates after scoring with his teammate Real Madrid's Luka Modric his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match
AP Photo/Manu Fernandez

Reprezentativac Hrvatske i fudbaler Real Madrida Luka Modrić smatra da se njegov saigrač iz kraljevskog kluba Karim Benzema zaslužio da ove godine dobije Zlatnu loptu.

Modrić je bio prvi igrač koji je prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Mesija i Kristijana Ronalda kada je 2018. godine dobio Zlatnu loptu. Sad se pridružio bivšem treneru Zinedinu Zidanu i ističe da bi ove godine isto priznanje trebalo da dobije Benzema.

Francuz je ove sezone već postigao 17 golova u svim takmičenjima.

Postoji nekoliko kandidata koji mogu da osvoje Zlatnu loptu. Karim je jedan od njih. Po meni je zaslužio da je osvoji zbog toga kako je igrao ove godine i zbog karijere. Uvek je bio na vrhunskom nivou, a konačno je i sa Francuskom osvojio trofej (Liga nacija), a to je važno kada je u pitanju glasanje. Siguran sam da je u najužem izboru kandidata i nadam se da će pobediti„, rekao je Luka Modrić kad su ga novinari uoči meča Lige šampiona sa Šahtjorom pitali da prokomentariše šanse Benzeme za bude izabran za fudbalera godine.

Medije je interesovali kako Modrić gleda na ideju FIFA da se Svetsko prvenstvo igra svake druge godine.

Po meni to nema smisla. Ne bi mi se svidelo. Svetsko prvenstvo je posebno baš zato što se igra svake četiri godine. Fudbaleri se malo pitaju oko toga, kao i treneri. Oni pokušavaju da te stvari rade na svoju ruku bez pitanja. Ne znam šta će se dogoditi. Iskreno, ne bih gledao Svetsko prvenstvo svake dve godine„, odgovorio je Luka Modrić.

Komentari

Vaš komentar