Nema im pomoći: Barsi ni 3:0 nije dovoljno za pobedu

Primera 6. nov. 202118:454 komentara
Podeli:
REUTERS/Miguel Vidal

Taman kada se pomisli da bi Barselona mogla da se podigne, da se vidi napredak, dogodi se bolno prizemljenje. Već četiri vezana meča u La Ligi ne zna za pobedu, protiv Selte u Vigu u 13. kolu odigrala je samo 3:3, iako je vodila 3:0.

Prvih 35 minuta kao iz bajke za Barsu. Kao da su Katalonci želeli da novom šefu legendi kluba Ćaviju Ernandesu da pokažu kako ima sa čim da radi. U tom intervalu poveli su 3:0. Strelci su bili Fati u petom, Buskets u 18. i Memfis Depaj u 34. minutu. Čak i veteran Đordi Alba je bio izuzetno motivisan i bio asistent Fatiju i Depaju. Ono što je sreću pokvarilo bila je nova povreda Fatija, zbog koje je izašao na poluvremenu.

Otišlo se na poluvreme na Balaidosu sa ubedljivim vođstvom i malo ko je verovao da nešto može da krene u drugom smeru. Osim Jaga Aspasa. Legenda Selte u 52. minutu postiže gol i najavljuje da bi moglo da bude malo neizvesnosti. Da će ipak biti velike drame jasno je bilo u 74. minutu kada je Notilo smanjio na 3:2.
Barsa je grčevito branila vođstvo. Držala ga je do nadoknade vremena, ali u šestom minutu iste veliki Jago Aspas diže domaću publiku u delirijum i donosi ogromnih 3:3. Sa druge strane Ćaviju predstoji mnogo posla, a pitanje je koliko ponovo neće moći da računa na Fatija.

Barselona je deveta sa 17 bodova, osam manje od lidera Real Sosijedada, pet od četvrtoplasiranog madridskog Atletika. Selta ima pet bodova manje na 14. poziciji i beži dva boda zoni ispadanja.

Komentari

Vaš komentar