Novi udar na Peresa: Kidnapovao je Real, želi tako i fudbal

Primera 21. apr. 202118:42 > 18:463 komentara
Podeli:
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Ramon Kalderon, nekadašnji direktor i predsednik Reala, zadovoljan je što je ideja o formiranju Superlige propala, pošto to takmičenje smatra "nožem u leđa fudbalu", i ističe da bi Florentino Peres trebalo da ode iz Kraljevskog kluba posle svih dešavanja.

Evropska Superliga potrajala je čitavih 48 sati, pre nego što su klubovi osnivači počeli da odustaju od nje pod pritiskom celokupne javnosti i žestokih pretnji od strane UEFA.

Povezane vesti

To je bilo suludo. Urađeno je bez razmišljanja, na glup način. Veoma mi je drago što će propasti, jer je učinjena izdaja. Ovaj besmeslen projekat je najavljen u ponoć… Ne mogu da zamislim da se bilo koji igrač prihvatio ove lige i odrekao nacionalnog tima. Oni koji su napravili Superligu su veoma glupi„, rekao je Kalderon u radio emisiji Super Deportivo i dodao:

Ta liga je umrla nekoliko dana posle rođenja. Neće napredovati. Kao čovek fudbala, veoma sam srećan što se to neće razviti, jer je taj izum zabijanje noža u leđa fudbalu„.

Prvi čovek Reala Florentino Peres se proteklih dana ustalio kao glavni zagovornik Superlige. Predviđena mu je i uloga predsednika tog takmičenja, pa su najveće kritike bile upućene njemu.

Mislio sam da je loša šala. Govoriti da ovo radi kako bi spasao fudbal, bilo je jako smešno. Projekat je postao tužan. Florentino je morao javno da prizna da je Real u vrlo kritičnom ekonomskom stanju, da je izgubljen 91.000.000 evra i da zajedno sa milionskim ulaganjem u preuređenje stadiona, ne čini ništa drugo nego Real gura u ekonomski još složeniju situaciju„.

Posle svega, Peres mora da napusti Kraljevski klub, smatra Kalderon.

Peresova ostavka bio bi dostojanstven čin posle velikog neuspeha. Pošto je uradio ono što je uradio, nakon što je doveo klub u kritičnu situaciju, tako bi trebalo da učini. Ali ne očekujte to od njega. Pokušava bez ikakvih prava da bude vlasnik fudbala i Reala. Kidnapovao je Real. Od njegovog dolaska nije bilo izbora, ja sam bio poslednji predsednik„, zaključio je Kalderon, koji je od 2001. do 2006. bio direktor, a zatim u naredne tri godine i predsednik Reala.

Podsetimo, posle kraha sa Superligom ostavku na mesto potpredsednika Mančester Junajteda podneo je Ed Vudvord. Spekulisalo se da bi isto mogao da učini i prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli. Da li bi isti potez trebalo da povuku i ostali čelnici „dvanaestorke“?

Komentari

Vaš komentar