Pjanić najbolji sportista BiH za 2020. godinu

Primera 15. dec. 202013:05
Podeli:
Miralem Pjanić
Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport

Fudbaler Barselone i reprezentativac BiH Miralem Pjanić i košarkašica Marica Gajić najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine u 2020. godini u izboru žirija 20. jubilarnog Izbora najboljih sportista BiH.

Izbor su organizovali banjalučke „Nezavisne novine” i Radio televizija BiH, a svečanost je, uz podršku Olimpijskog komiteta BiH, održana u zgradi državne televizije u Sarajevu bez prisustva gledalaca.

Pjanić je prvi put izabran za najboljeg sportistu svoje zemlje, nakon što je u godini na izmaku sa Juventusom osvojio četvrti naslov prvaka Italije, a potom ostvario i transfer u Barselonu.

Hvala vam svima za nagradu za sportistu godine. Bila je vrlo uspešna sezona sa Juventusom, a prelazak u Barselonu je sigurno kruna moje karijere i nešto fenomenalno. Ovo će biti još jedan motiv da bolje radim i budem primer našoj deci u BiH, da i oni budu jednog dana u reprezentaciji i najvećim klubovima sveta”, poručio je Pjanić.

Među trojicom najboljih sportista našli su se i rukometaš Flensburga i reprezentacije BiH Benjamin Burić, te NBA centar i član bosanskohercegovačke košarkaške reprezentacije Jusuf Nurkić.

Epitet najbolje ekipe ponela je ženska košarkaška reprezentacija BiH, koja je na pragu plasmana na Evropsko prvenstvo, dok je njen selektor Goran Loje proglašen najboljim bosanskohercegovačkim trenerom.

Najperspektivnijom sportistkinjom i najperspektivnijim sportistom proglašeni su mlada plivačka zvezda iz Mostara, Lana Pudar i talentovani teniser Marko Maksimović.

Komentari

Vaš komentar