„Razlog Mesijevog odlaska je samo jedan i već dugo se zna“

Primera 5. avg 202122:20 > 23:041 komentar
Podeli:
(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Goran Vučević, dugogodišnji skaut Barselone i pomoćnik bivšeg direktora kluba Erika Abidala, izjavio je da je iznenađen informacijom da su se Katalonci rastali sa Lionelom Mesijem.

Bio sam uveren da će Barselona danas da objavi da je produžila ugovor sa Mesijem i da on ostaje u klubu do kraja karijere. To je bilo najavljeno poslednjih dana i kroz medije. Ipak, dogodio se preokret i vrlo sam iznenađen,“ kaže Vučević za Index.hr i nastavlja:

Povezane vesti

Iako već dugo traje cela priča o njegovom odlasku, verovao sam da će Mesi ostati i da neće doći do ovoga. Kada smo poslednji put o tome razgovarali, pre nepunih godinu dana, bio je na pragu odlaska, poslao je i burofaks kojim traži odlazak iz kluba. Taj dokument u Španiji ima snagu dokumenta koji je overen kod javnog beležnika. Haos u Barseloni, osim teške finansijske situacije, bio je uzrokovan i lošom politikom bivšeg predsednika Bartomeua. S dolaskom Laporte krenulo je nabolje, ali ipak nisu uspeli da zadrže Mesija.“

Dodaje da Argentinca ne može ga zamisli ni u jednom drugom klubu.

Mislio sam da će ostati u Barseloni, on je dete tog kluba iako je rođen u Argentini. Verovao sam da će tu i da završi karijeru,“ kaže i uverava da seleri kep i stroga pravila o gornjoj granici plata za igrače nisu ključni razlog razlaza.

Ukupni dug kluba iznosi oko milijardu i 300 miliona evra i tačno je da Mesija u ovom trenutku nije moguće registrovati, iako je pristao na smanjenje plate. Morali su još da režu. Znamo kako je Mesi izjavio da je spreman da završi karijeru u Barseloni ako mu klub omogući dovoljno jaku ekipu koja će se boriti za najveće trofeje, Ligu šampiona i La ligu. Već dugo je nezadovoljan i očigledno je da oseća kako pred kraj svoje karijere to ipak ne može da uradi sa Barselonom.“

Postvlja se pitanje gde će Leo

„Da, to je pitanje koje će sada svi potezati. Ali ja bih postavio i pitanje jesu li Barselona i Mesi mogli ranije da se dogovore, da li je trebalo pre reagovati. Iako je pristao na rezanje plate, to je sada sve prekasno. Je li mu klub mogao da mu kaže, kao što je Perez kazao Ronaldu: ‘Ajde ti, vozi, nećeš biti ispred kluba?’ To su pitanja na koja treba da odgovore oni koji vode politiku kluba, iako je lako sada pričati i govoriti šta je trebala, a šta ne. Činjenica je da Mesi više neće igrati za Barselonu i to je veliki udarac za celu ligu, koja je u velikim finansijskim problemima,“ rekao je Vučević.

Komentari

Vaš komentar