„Realan dug Barse manji od pomenutog, Mesi nije smeo da ode“

Primera 15. okt. 202111:30 > 11:331 komentar
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Nekadašnji predsednik Barselone Đozep Bartomeu u razgovoru sa katalonskim medijima govorio je o ovom fudbalskom gigantu i dotakao se finansijske krize u kojoj se nalazi posle njegovog odlaska.

„Ne postoji rizik od bankrota.Klub je održiv sa svim svojim resursima. U redu, gubici postoje, uglavnom su nastali zbog pandemije, ali Barselona ima ogroman kapital u igračima, stadionu, visokoj vrednosti na tržištu…Naše rukovodstvo nije bilo ni izbliza tako katastrofalno kao što govore UEFA, La liga i revizori. Nas Forbs vodi kao najvredniji klub na svetu! Pandemija koronavirusa dovela je do pada prihoda od oko 500.000.000 evra za prošlu sezonu, to je tačno. Međutim bez nje gubitak bi iznosio svega pedesetak miliona. Situaciju oko korone nije bilo moguće kontrolisati, pogodila je mnoge klubove. Tražim od članova kluba i navijača da ne brinu“, rekao je Bartomeu.

On je istakao da postoji razlika između neto i bruto duga.

„Bruto se sastoji od bankarskog duga i onoga što se duguje drugim klubovima.Transferi se plaćaju na rate. Duguje se i nama. Zato je realan dug manji. Ponavljam, pandemija je imala ogroman uticaj. Sve do 14. marta 2020. godine naše poslovanje bilo je besprekorno“.

Bartomeu je istakao da je Leo Mesi morao da ostane ovog leta na „Nou Kampu“.

„Ovog leta pustili su Lea Mesija da ode, što je loša odluka. Sada mnoge stvari moraju da se menjaju. Kao predsednik kluba učinio bih sve što se može da Leo ostane“, rekao je između ostalog Bartomeu.

 

Komentari

Vaš komentar