Servera: Verujem svom igraču, nije nikoga uvredio

Primera 5. apr. 202115:46 > 15:471 komentar
Podeli:
Kadiz
Printscreen

Trener Kadiza Alvaro Servera Dijas govorio je na konferenciji za medije o incidentu koji se dogodio na meču protiv Valensije. Zbog rasističkih ispada meč je u prvom poluvremenu bio prekinut na 20 minuta.

Gosti su otišli u svlačionicu u znak podrške saigraču Muktaru Dijakabiju, koji je, kako navodi, bio meta rasističkih uvreda od strane defanzivca domaćih Kale.

Sve se dogodilo u 30. minutu. Posle jednog duela u šesnaestercu Valensije, Kala uputio određene reči Dijakabiju. Usledio je oštar protest Francuza, zatim i celokupnog tima Valensije, i na kraju napuštanje terena.

Posle određenog vremena, gostujući igrači su pristali da nastave meč, ali ne i Dijakabi kojeg je zamenio Ugo Giljamon.

Trener domaćih rekao je da veruje da Kala nije tako postupio.

Verujem svom igraču. Rekao mi je da sačekam poluvreme kako bismo popričali o svemu. Rekao mi je da ni u jednom trenutku nije uvredio igrača. Verujem mu. Još više od toga verujem da onaj ko bilo koga uvredi na takav način mora da plati cenu. Izbacio sam Kalu iz igre zbog žutog kartona koji je imao i zbog te situacije. To je sve što mogu da vam kažem o tome. Sve što stoji iza toga ne mogu da kontrolišem, mogu da utičem samo na ono što se događa u svlačionici„, rekao je trener Kadiza.

Povodom sukoba i prekida oglasio se i trener Valensije Havi Grasija.

Kadis je 13. na tabeli sa 32 boda. Valensija je 12. sa 33.

derbi banane
SK
Komentari

Vaš komentar