Simeone o neizvesnoj trci za titulu: Prava stvar za Primeru

Primera 1. maj. 202111:171 komentar
Podeli:
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Trener madridskog Atletika Dijego Simeone kaže da je krajnje neizvesna trka za titulu dobra za španski fudbal.

Primera

Četiri tima su se izdvojila na vrhu tabele Primere i svako može da bude šampion. Pet kola pre kraja razlika između prvog i četvrtog je samo tri boda. Vodi Atletiko Madrid sa 73 boda, slede Real Madrid i Barselona sa po 71, dok Sevilja ima 70 bodova.

To je potpuno nova situacija i može da bude samo dobra po španski fudbal. Mogućnost da se toliko klubova bori za titulu je sjajna za ligu. Kad četiri kandidata ravnopravno konkurišu za prvo mesto onda svaka utakimica još više dobija na važnosti„, istakao je Dijego Simeone za španske medije.

Ono što je posebno interensantno i dramatično je činjenica da favoriti olako i krajnje neočekivano gube bodove. Barselona je tokom nedelje imala prilike da pobedom u zaostalom meču sa Granadom preuzme prvo mesto na tabeli, ali je poražena na svom Kamp Nou iako je povela…

Video sam kraj meča. Bila je to to prava takmičarska utakmica. Ali, mi gledamo samo sebe. Razmišljao sam samo o jedinoj stvari koja nam je bitna, a to je Elče, naš naredni rival. Ta ekipa je pretrpela promene i sad se takmiči veoma dobro dolaskom trenera Frana Eskribea„, dodaje popularni Čolo Simeone.

Fran Santiago/Getty Images

Pritisak je veliki i biće još veći

On smatra da će biti još mnogo neizvesnih rezultata do kraja takmičenja i da će pritisak biti sve veći i veći.

Pritisak je uvek prisutan. Ako igrate drugi, a rivali su pobedili, imate pritisak da i vi pobedite. Ali i ako igrate prvi onda je još veći pritisak da ne omanete. Zato se morate usredsrediti samo na ono što zavisi od vas i ni na šta drugo„, poručuje trener crveno-belog dela Madrida.

Atletiko u subotu od 16.15 gostuje ekipu Elčea i taj meč možete pratiti u direktnom prenosu na Sport Klubu 1.

derbi banane
SK

 

Komentari

Vaš komentar