Stezanje kaiša: Barsa mora da proda Grizmana i Kutinja

Primera 17. jul. 202117:09 > 17:161 komentar
Podeli:
Antoan Grizman, Filipe Kutinjo
REUTERS/Albert Gea

Fudbalska sekcija sportskog društva Barselona se nalazi u nezapamćenim finanijskim mukama – gigant iz Katalonije na sve načine pokušava da smanji plate igrača, kako bi zadovoljila „seleri kep“ La Lige, a istovremeno i ostala konkurentna na tržištu igrača. Žrtve ovog smanjivanja zarada biće nekada (pre)skupo plaćena pojačanja – Filipe Kutinjo i Antoan Grizman.

Kako prenosi španska Marka, predsednik Barselone Đoan Laporta čini sve kako bi „izgurao“ pregovore oko novog ugovora Lionela Mesija, a za sada će klub morati da napuste Mateus Fernandes i mladi fudbaleri Konrad de la Fuente i Fransisko Trinkao.

Barselona:

Međutim, to najverovatnije neće biti dovoljno, pa će tim sa stadiona „Kamp Nou“ morati da se odrekne usluga francuskog i brazilskog ofanzivca, a razlog za to je visoka plata.

Grizman ima još tri godine ugovora, tokom kojih će inkasirati 72 miliona evra, a Kutinjo još dve – za to vreme trebalo bi da zaradi 44 miliona.

Ističe se da klub nije nezadovoljan Grizmanovim nastupima u plavo-crvenom dresu, za razliku od Kutinjovih, ali da traži kupca za francuskog reprezentativca.

Komentari

Vaš komentar