„Zašto nije uspeo u Barseloni? Jer je imao idiota Van Gala“

Primera 27. sep 202220:131 komentar
Podeli:
xSergioxRuizx

Legendarni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov nika nije krio da nije u najboljim odnosnima sa Lujom van Galom koji ga je jednu sezonu trenirao u Barseloni.

Povezane vesti

Stoičkov, koji je 1994. proglašen za najboljeg igrača sveta, ni danas nije promenio mišljenje o trofejnom holandskom treneru, a osvrnuo se i na nemogućnost Huana Romana Rikelmea da se dokaže na „Kamp Nou“.

„Zašto Rikelme nije uspeo u Barseloni? Zato što je za trenera imao idiota poput Van Gala, čini mi se da je to očigledno,“ rekao je Stoičkov i nastavio:

„Radio je dobre stvari, što mora da se prepozna i prizna, ali zbog njegove gluposti ispaštali su mnogi igrači u svetu fudbala. I sam sam imao problema sa njim, kao kad je prvi put ušao u svlačionicu i rekao da ima previše ‘krojfizma’. Upravo tako, pogledaj razliku između tebe i Johana…“.

Van Gal i Krojf nisu bili u najboljim odnosima i otuda ne čudi ove reči čuvenog Bugarina, kome je legendarni Holanđanin bio mentor u Barseloni.

„Rikelme nije mogao da pokaže potencijal u Barselonu zbog načina na koji ga je Van Gal raspoređivao na terenu. Imao je fantastičnu karijeru, pogotovo u Viljarealu, ali čak i u toj jednoj sezoni sa Van Galom u Barseloni bio je vrlo dobar. Naterao me je da se zabavljam sa njim. Negovi golovi, dodavanja, driblinzi… ali kad dođe neko ko želi da napravi vino sa jabukama, ne ide to dobro. I na kraju je tako ispalo.“

Komentari

Vaš komentar