Rašo sjajan na Kipru: Borićemo se za trofeje

Fudbal 4. jan 202114:001 komentar
Podeli:
Momčilo Rašo
Privatna arhiva

Fudbaleri AEL Limasola najprijatnije su i najveće iznenađenja u šampionatu Kipra. Posle 16 odigranih rundi, ekipa čije boje brani Momčilo Rašo, nalazi se na drugom mestu, primarni cilj, plasman u mini ligu za prvaka je već obezbeđen.

Međutim, ambicije kluba, koji je prošle sezone stigao do polufinala Kupa i imao želju da se bori za trofej, ali je korona istakla „znak stop“, su porasle. AEL ima samo dva boda manje u odnosu na ekipu Apolona, igra odlično, a prema rečima, Momčila Raša koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, koji je stub odbrane tima sa Kipra, tajna uspeha je sjajna atmsfera u ekipi, koja je tokom leta značajno smanjila budžet, ali formirala sastav koji diše kao jedan.

Prigrabili smo epitet najprijatnijeg iznenađenja sezone. Na osnovu mišljenja stručnjaka i ljubitelja fudbala na Kipru, trenutno igramo najlepše i imamo realne šanse da se borimo za oba trofeja, jer smo stigli i do četvrtfinala Kupa. Međutim, svi u klubu smo svesni da nas očekuje još mnogo posla. Plasman u mini ligu za prvaka smo obezbedili, iako je ostalo da se odigra još deset rundi u prvoj fazi takmičenja. Bodovi se naravno prenose u drugu fazu, a za nas je svaka utakmica finale, svaki meč nosi prefiks biti ili ne biti. Na taj način smo i došli u poziciju u kojoj se sada nalazimo“, naglasio je Momčilo Rašo za Sport Klub i nastavio:

Šampionat Kipra je kvalitetan i ujednačen. Pored nas, za titulu će se boriti Apolon, Omonija, Anartozis, AEK Larnaka…Naša prednost u odnosu na sve rivale je činjenica da sezonu možemo da nastavimo bez pritiska i imperativa, jer je naš cilj bio mesto u mini ligi za prvaka, a san mesto na evropskoj sceni. Za sada sve ide po planu, a ukoliko se ukaže prilika da osvojimo jedan od trofeja na Kipru, zgrabićemo je sa obe ruke.“

Momčilo Rašo već nekoliko godina igra standardno i izuzetno kvalitetno na mestu centralnog defanzivca u sastavu AEL Limasola, ali nije usledio poziv za državni tim, iako je prošao sve mlađe selekcije.

Za mene je dres sa državnim grbom bio i ostao svetinja. Iluzorno je trošiti reči koliko bih voleo i želeo da dobijem poziv i budem deo reprezentacije u kvalifikacijama za Mundijal, ali odavno sam naučio da se do ostvaranja sna, ne stiže pričom, nego velikim trudom, radom i odricanjem. Na meni je da nastavim sa dobrim partijama, a jako bitan faktor, kada je ostvarenje sna u pitanju je strpljenje, jer iz dubine duše verujem da svaki predani rad, posvećenost i vera da će san postati java, na kraju i dovede do ostvarenje pomenutog sna“, zaključio je Momčilo Rašo.

Novu priliku za dokazivanje, Momčilo Rašo i AEL iz Limasola, imaće 6. januara kada je na programu derbi protiv AEK Larnake.

Komentari

Vaš komentar