Sivić: Zvali su me iz Vojvodine

Reprezentacija 29. okt. 201611:58 > 12:03
Podeli:
fss.rs

Mlada reprezentacija Srbije u fudbalu preko baraža i duela sa Norveškom će se boriti za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljsku.

Zanimljivo je da će se utakmica sa Norvežanima igrati na stadionu Partizana, što će biti prvi put da ova selekcija igra u Beogradu jer je do sada igrala u Novom Sadu i Gornjem Milanovcu.

Selektor Tomislav Sivić u intervjuu Sportskom žurnalu obrazložio je zašto su odličili da ovaj put igraju u glavnom gradu Srbije.

„Problem je jedino loš teren na stadionu Vojvodine. Publika u Novom Sadu zaista voli mladu reprezentaciju, a i kako koja generacija dođe na scenu takođe oseća taj grad svojim“, objasnio je  selektor Sivić.

Kakva očekivanja imate pred baraž meč sa Norveškom?

„Kada sam posle utakmice sa Slovenijom rekao da bih voleo Norvešku za rivala u baražu nisam pomislio da će nam biti lako sa njima. Bolje je što su nam oni rival nego da smo dobili Španiju ili Austriju. Norvežani su dobro organizovan tim, imaju sjajne igrače u inostranim klubovima, a predvodi ih Edegard, član Real Madrida B. Na poziciji zadnjeg veznog imaju Olea Selnesa iz Sent Etjena, a selektor je Leif Gunar Smerud, mlad i ambiciozan trener“.

Kada je sredinom septembra trener Vojvodine Nenad Lalatović dobio ponudu Čukaričkog da pređe kod njih, u medijima se pojavila priča da su čelnici Vojvodine kontaktirali Sivića da ga zameni, međutim Lalatović je ostao u klubu, tako da nije došlo do angažmana selektora mlade reprezentacije Srbije.

„Rukovodstvo Vojvodine me je pozvalo. Prihvatio sam ponudu pod uslovom da se čelnici FSS slože i da ostanem selektor mladih. Na kraju se Lalatović predomislio, a za mene se sve to desilo neplanski i nastavio sam da radim u reprezentaciji“,rekao je Sivić.