Sivić: Preuzimam odgovornost za ponašanje Ninkovića

Reprezentacija 31. okt. 201619:45 > 19:50
Podeli:
Getty Images

Selektor mlade reprezentacije Srbije u fudbalu Tomislav Sivić objavio je spisak fudbalera na koje računa za baraž utakmice pšrotiv Norveške.

Srdjan Stevanovic, Getty Images

On je istakao da je Norveška ozbiljna, organizovana ekipa, koja igra moderan fudbal.

„Norveška jeste bila želja za baraž jer je bilo bitno da izbegnemo Španiju. Ne bih želeo da se stvori atmosfera da smo dobili najlakšeg protivnika, jer lakih nema. To je ozbiljna, organizovana ekipa, koja igra moderan fudbal, atipičan za Skandinaviju. Moramo da imamo maksimalno ozbiljan pristup. Mi se pitamo, imamo kvalitet koji može da dodje do izražaja ako maksimalno shvatimo zadatak“, rekao je Sivić novinarima u Beogradu.

Selektor je naveo da je pozvao više igrača, njih 26, zbog toga što mnogi srpski igrači nisu standardni u svojim klubovima.

„Ima nas malo više jer ima dva-tri igrača koji se žale na neke povrede. Veliki broj igrača ne igra u kontinuitetu u klubovima i moraćemo da budemo racionalniji. Svesno ćemo dva-tri igrača ostaviti za drugu utakmicu. Drugu utakmicu fizički padamo svaki put. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da možemo to da uradimo i sa tom idejom se nosimo pred ove dve utakmice“, rekao je Sivić.

Sivić je naveo da misli da su pozvani igrači najbolji što Srbija ima u ovom trenutku, da je to najbolji tim od početka kvalifikacija i da je ekipa veoma pojačana prekomandovanjem Nemanje Maksimovića iz A tima.

Na pitanje ko će biti kapiten povratnik iz „A“ reprezentacije Nemanja maksimović ili Uroš Đurđević, selektor Sivić je rekao:

„Maksimović je uvek kapiten kad je na terenu jer svojim ponašanjem animira saigrače, a Đurđeviću mnogo dobro stoji traka. Odlučićemo pred samu utakmicu. Možda jedno poluvreme bude jedan, možda drugo drugi. Šalim se, obojica su sjajni“.

Getty Images

Posle tri godine među Orlićima će se naći i Nikola Ninković, koji je poznat po burnom karakteru.

„Ninković igra standardno Ligu Evropa i njegovi kvaliteti nisu sporni. Preuzimam rizik, imao je poteze koji su bili takvi kakvi su bili, ali se nadam da je kod njega nastupio period zrelosti. Dajmo mu šansu, hoću da verujem da se promenio, potreban je ovoj ekipi jer igra dobro u jakoj ligi. Imali smo puno igrača koji su bili nestašni, ali da ne zaboravimo da su odlični igrači. Uvek sam za to da se da šansa kada se zasluži. Ninković je u ovom momentu apsolutno zaslužuje. Potrebna je jaka konkurencija, u svakom slučaju, i igrač koji može da reši ovakve utakmice, a on je jedan od takvih“, rekao je Sivić.

On je istakao da je veliki problem to što mladi reprezentativci ne igraju u kontinuitetu u klubovima, a da je upravo to najveća snaga Norveške.

„Najbitniji je naš pristup. Moraćemo da se suočimo sa tim da 180 minuta moramo da igramo jednako ozbiljno, za svaku loptu, da damo maksimum. Skandinavci igraju do kraja i opuštanja ne bi trebalo da bude ni sekund“, rekao je Sivić.

Meč između Srbije i Norveške se igra 11.novembra na stadionu Partizana od 18,00 dok je revanš četiri dana kasnije u Dramenu.