Sivić: Pokušaćemo da oporavimo Grujića i Veljkovića

Podeli:
fss.rs

Mlada reprezentacija Srbije je počela pripreme za baraž mečeve protiv Norveške za plasman na Evropsko prvenstvo, ali se ekipi selektora Tomislava Sivića nisu pridružili Marko Grujić i Miloš Veljković.

Fudbaleri Liverpula i Verdera su lakše povređeni, a selektor Orlića očekuje da oni budu spremni do petka, kada će se igrati prvi meč protiv Norveške na stadionu Partizana (18h). 

„Marko Grujić stiže u utorak u pet sati, on je radio dodatne testove, pri određenim pokretima oseća bol u zadnjoj loži, i za njega ima šanse do petka. Što se tiče Miloša Veljkovića u prepisci smo sa doktorom Verdera, on je igrao utakmicu sa blokadom i oseća bol u leđima. Mislim da bi trebali da dobijemo šansu da ga oporavimo“, istakao je Sivić i dodao da su u ekipi roviti Mihajlo Ristić, Nemanja Mihajlović i Aleksandar Čavrić.

Selektor Orlića smatra da će protiv Norveške biti teško, ali da mladi fudbaleri Srbije žele pobedu.  

„Namere su da pobedimo, očekivanja su isto takva. Znamo da nas čeka jedna teška utakmica, gde protivnik želi isto što i mi. Radi se o jednoj ozbiljnoj ekipi, koja je fizički besprekorno spremna, taktički isto tako. Mi ne bežimo od toga da igramo kući i želimo da idemo na Evropsko prvenstvo, imamo kvalitetan tim i mislim da će biti dobra utakmica u kojoj moramo da obratimo pažnju na svaki detalj“, rekao je Sivić.

Orlići će u ovom ciklusu prvi put igrati na stadionu Partizana, i očekuje se podrška publike. 

„Očekujemo da ova generacija bude ispraćena kako dolikuje, jer to je generacija koja je osvojila svetsku titulu, evropsku titulu i koja bi mogla da obraduje narod. Oni zaslužuju pun stadion“ ,zaklučio je Sivić