Sivić: Prvo mesto u grupi kao da smo osvojili EP

Podeli:
FSS

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić ne krije da je pred našom reprezentacijom veliki izazov u Poljskoj, pošto su rivali u grupi na Evropskom prvenstvu Španija, Portugal i Makedonija.

“Rekao sam i pre izvlačenja da na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Mislim da smo dobili jednu korektnu grupu, a teško je izabrati koja je najjača na predstojećem šampionatu. Mislim da je biti prvi u našoj grupi isto kao da ste osvojili prvenstvo Evrope. A naše ambicije su velike“, ističe selektor Orlića.

Na pitanje koliko raspored utakmica može da utiče na konačan plasman u grupi, Sivić odgovara:

“Prvu utakmicu igramo sa Portugalijom, mislim da je to dobro. Dobro je i što će Portugal i Španija imati svoj derbi, ali moj stav je da treba da se bavimo sobom, da mi damo svoj maksimum i probamo da budemo prvi u grupi i plasiramo se u polufinale“, kaže Sivić i dodaje:

“Apsolutno je suvišno govoriti o rejtingu selekcija jer se radi o reprezentacijama, naravno mislim na Španiju i Portugal, koje su mnogo puta osvajale ovaj šampionat, stalni su učesnici i ne treba trošiti reči o kvalitetu koji poseduju“.


Najbolji iz sve tri grupe, kao i najbolji drugoplasirani, naći će se u polufinalu.
Evropsko prvenstvo u Poljskoj igra se od 16. do 30. juna naredne godine.