Ognjenović izabrao igrače za kvalifikacije za EP

Reprezentacija 13. mar 201716:31 > 16:36
Podeli:
FSS

Pred kadetskom fudbalskom reprezentacijom Srbije je poslednji krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će ove godine biti održano u Hrvatskoj od 3. do 19. maja, a rivali će Orlićima biti vršnjaci iz Škotske, Švajcarske i Crne Gore.

Turnir koji će odlučiti putnika u Hrvatsku biće odigran od 17. do 22. marta u Škotskoj a selektor Srbije Perica Ognjenović objavio je spisak igrača na koje računa za finalnu borbu za Evrosko prvenstvo.

Na spisku se nalaze:

Golmani:

Miloš Gordić (Crvena zvezda) i Aleksa Milojević (Jagodina)

Igrači:

Svetozar Marković (Partizan), Mihajlo Nešković (Vojvodina), Zlatan Šehović (Partizan), Vladimir Jovan Pavlović (Sport Tim, Banjaluka), Igor Šehapi (Partizan), Milutin Vidosavljević (Čukarički), Vanja Zvekanov (Spartak), Armin Đerlek (OFK Beograd), Ivan Ilić (Crvena zvezda), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Filip Stuparević (Voždovac), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Boris Popović (Turs, Francuska), Aleksandar Kostić (Crvena zvezda), Marko Janković (Crvena zvezda) i Slobodan Babić (Rad).

„Pred nama je veoma zahtevan turnir na koji sve selekcije dolaze sa velikim očekivanjima. Očekuju nas teški dueli, prvo protov Švajcarske koja u svojim redovima ima igrače iz oba velika kluba koja stanuju u Mančesteru. Škoti su domaćini, a u ovom uzrastu su, poslednji put, bili bolji od nas i naravno da sada želimo revanš. Ostala je Crna Gora koju niko ne sme da potceni jer poseduje kvalitet. Mi u sve mečeve ulazimo sa jasnom ambicijom da overimo vizu za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj“, istakao je selektor Ognjenović.

Prvi duel Srbija igra 17. marta protiv Švajcarske.