Ognjenović saopštio konačan spisak "Orlića" za EP

Reprezentacija 28. apr 201714:33 > 14:47
Podeli:
FSS

Selektor kadetske reprezentacije Srbije Perica Ognjenović objavio je konačan spisak fudbalera, koji će braniti boje sa državnim grbom na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj je na programu od 3. do 19. maja, a rivali Srbije u grupi su Nemačka, Republika Irska i Bosna i Hercegovina.

Golmani: Miloš Gordić (Crvena zvezda), Aleksa Milojević (Jagodina). Odbrana: Aleksandar Kostić (Crvena zvezda), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Zlatan Šehović (Partizan), Jovan Vladimir Pavlović (Sport Tim, Banjaluka), Svetozar Marković (Partizan).Sredina terena: Marko Janković (Crvena zvezda), Armin Đerlek (OFK Beograd), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Ivan Ilić (Crvena zvezda), Mihailo Nešković (Vojvodina), Vanja Zvekanov (Spartak, Subotica), Mateja Zuvić (Partizan), Slobodan Tedić (Vojvodina). Napad: Milutin Vidosavljević (Čukarički), Filip Stuparević (Voždovac), Jovan Kokir (Partizan).

Srbija prvi meč otvara utakmicom protiv Republike Irske, 4. maja u 16,30, tri dana kasnije, tačno u podne, na programu je utakmica sa Nemačkom, a 10. maja, takođe u 12,00, rival je Bosna i Hercegovina. Sve mečeve u grupi „Orlići“ igraju u Kostreni. Plasman u nokaut fazu obezbediće dve selekcije.

Poslednju titulu prvaka Evrope osvojila je reprezentacija Portugala, koja je 2016. trijumfovala u Azerbejdžanu, a interesantno je da se Portugalci nisu kvalifikovali za završnicu EP u Hrvatskoj.

Grupa A
Hrvatska, Španija, Turska,Italija
Grupa B
Škotska, Francuska, Mađarska, Farska ostrva
Grupa C
Nemačka, Republika Irska, Srbija, Bosna i Hercegovina
Grupa D
Holandija, Engleska, Norveška, Ukrajina

FSS