Imamović: Da sam imao veće kopačke mi bismo prošli

Reprezentacija 10. maj. 201718:36 > 18:42
Podeli:
U17 Srbija – U17 BiH, FSS

Mladi fudbaler BiH Armin Imamović izbacio je Srbiju sa U17 Evropskog prvenstva golom u poslednjem minutu, a smatra da bi njegov tim prošao dalje da je imao broj veće kopačke.


Srbija, BiH i Republika Irska su posle tri kola bili poravnati u Grupi C sa po tri boda, a dalje su prošli Irci jer su u trouglu imali najbolji međusobni skor, uprkos gol razlici 2:9.

„Nažalost, nismo uspeli, ali to je fudbal. Nadam se da smo makar malo osvetlali obraz države. Spremamo se sada za kvalifikacije za U19“, rekao je Imamović.

Srbija je pobedila Irsku 1:0, Irska bila bolja od BiH 2:0, a BiH savladala Srbiju 1:0. U trouglu su Irska i BiH imali gol razliku 2:2, Srbija 1:1, a Irci su prošli jer su savladali BiH.

„Nepravda je da je Irska prošla dalje. Više smo zaslužili. Oni su primili sedam golova od Nemačke, a prošli su dalje. Protiv Irske smo imali dobrih šansi i sada ostaje samo da žalimo. Da sam uzeo malo veće kopačke mi bismo prošli“, dodao je Imamović.

U17 EP se održava u Hrvatskoj, a u osmini finala igraće Španija – Francuska, Mađarska – Turska, dok Nemačka i Irska čekaju svoje rivale.

Sigurna je Engleska, a njih će se verovatno priključiti Holandija.