Premijer Slovačke traži istragu utakmice sa U21 EP

Reprezentacija 27. jun. 201717:33 > 17:36
Podeli:
Getty Image/Stephen Pond

Premijer Slovačke Robert Fico zatražio je od Evropske fudbalske unije da istraži elimaciju mlade reprezentacije njegove zemlje sa Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Fico je posebno mislio na pobedu Italije nad Nemačkom rezultatom 1:0 koja je donela prolazak dalje tim reprezentacijama, a Slovačka je tako eliminisan. Samo taj rezultat je vodio oba tima dalje, ali obe selekcije negiraju da su postigle nekakav dogovor.

Zbog toga, Fico je poslao pismo UEFA o, kako je rekao, farsi koju su izveli fudbaleri iz zemalja koje su napredne u fudbalu.

Verujem da ćete morati da istražite šta se desilo i da će UEFA uvesti pravila za sledeći šampionat koje će dati prednost sportskom ponašanju umesto nepravednim aranžmanima. Tako nešto škodi samim sportistima, navijačima, ali i zemljama koje predstavljaju“, istakao je Fico.

Zahvaljujući pobedi, Italija je obezbedila prvo mesto u grupi C, dok je Nemačka imala isti broj bodova kao Slovačka na drugom mestu u grupi A, ali uz bolju gol razliku. Na taj način, Nemci su prošli dalje kao najbolji drugoplasirani tim.

Selektor Slovačke Pavel Hapal je takođe kritikovao ponašanje reprezentacija Italije i Nemačke. Selektor Italije Luiđi di Bjađo je za optužbe rekao da su smešne i da bi Hapal trebalo da bude suspendovan. Horst Hrubeš, sportski direktor Fudbalske federacije Nemačke, takođe je negirao optužne.

Smatram da je savršeno normalno igrati oprezno u poslednjih nekoliko minuta“, rekao je Hrubeš.

Nemačka igra sa Engleskom, dok će rival Italije biti Španija. Obe utakmice na programu su tokom večeri.