Baždarević bez pomoćnika: "Zaslužio je kaznu"

Reprezentacija 2. jul 201717:18 > 17:22
Podeli:
Ian Walton, Getty Images Sport

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević vodiće reprezentaciju ove zemlje bez pomoćnika do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Pomoćnik Mehmeda Baždarevića na klupi reprezentacije Stefan Žili razrešen je dužnosti do kraja kvalifikacija odlukom Izvršnog odbora FS Bosne i Hercegovine zbog incidenta nakon meča Bosne i Hercegovine i Grčke zbog udaranja grčkog reprezentativca Đaniotisa.

„Zaslužio je kaznu za to što je napravio i ljudi koji su zaduženi za takve stvari sve su razmotrili. Znamo kakv je on sportista i da je čovek koji ima veliko poštovanje prema ovom sportu. Sve se dogodilo u trenutku i nije uspeo da se kontroliše. Znali smo da će doći do suspenzije, on se branio i pokušao je da zaštiti igrače i sve nas. Nikada nije pomislio da ovako nešto može da se dogodi. Kazna mu i nije potrebna, jer je sam sebe kaznio grižom savjesti i to mi je i sam rekao, najveća kazna mu je to što je uradio“, prokomentarisao je Baždarević a prenosi sportsport.ba.

„On sa decom radi 18 godina, radio je u mnogim klubovima i sa mnogim zvezdama. Moramo trežiti opravdanje koje je ljudsko jer on sigurno nije išao tamo da se tuče sa nekim. Ne razmišljam o drugom pomoćniku, njega niko neće zameniti. Suspenzija traje, a kasnije ćemo videti šta i kako“, dodao je Baždarević.