Ćiro o stranom jeziku: Je..o bih im mater

Reprezentacija 11. okt. 201723:28 > 23:29
Podeli:
Mark Thompson, Getty Images Sport

Bivši selektor Hrvatske ali i Bosne i Hercegovine Ćiro Blažević kaže za N1 da ne bi dozvolio da se u reprezentaciji koristi strani jezik.

Igrači Bosne i Hercegovine neretko u komunikaciji koriste nemački jezik.

„J… bi im mater u svlačionici, da je samo neko zinuo nemački. Kako možeš govoriti nemački, da se napraviš važan. Ne bih mu dozvolio nikad u životu. Odmah si razbio jedinstvo. Kako bih dozvolio da govore nemački, a ovi drugi ih ne razumeju, odmah si napravio raskol. Nema šanse, da je Džeko insistirao na tome, on je napolje, čoveče Božiji. U svlačinici bh. reprezentacije govoriš svoj jezik“, kazao je Ćiro i pohvalio Edina Džeku:

„Džeko je jedan patriota i voli svoju reprezentaciju i sada je pokazao, dao zadnji atom svoje energije, fudbalski velikan. Možemo biti ponosni na njega. Ne mislim da će BiH ostati bez Džeke jer poznajem njegov mentalitet i razmišljanje i još koju godinu ćemo koristiti njegov talenat“, kazao je Blažević.

Razlika u mentalitetima igrača BiH i Hrvatske reprezentacije?

„Čuješ, karakteristike našeg mentaliteta su jednake u Hrvatskoj i BiH. To su nijanse koje oportunistički tražimo da se opravdamo za nešto što nismo postigli, a morali smo. Zapamtite vi budalaši, najvažniji čovjek ekipe je izbornik ili trener, to dobro morate znati“, naveo je Ćiro.

Da li biste bili selektor BiH ponovo?

„Nisam budala, ja sam davno to prestao biti. Ja imam 83. godine“, naveo je Blažević.