Aleksandar Šćekić za SK: Voleo bih da ostane Tumbaković

Reprezentacija 16. okt. 20170:19 > 0:21
Podeli:
Giuseppe Bellini/Getty Images

Čekao je i sačekao svojih pet minuta. Nije klonuo duhom kada je bilo teško i to se momku rođenom u Beranama vratilo na pravi način. Uoči kvalifkacionih duela sa Kazahstanom i Rumunijom, povredio je stopalo pa je pobede saigrača iz državnog tima pratio uz TV ekran.

Istovremeno je utakmice Genčlerbirligija pratio sa tribina.

Bio je strpljiv, lekarski deo tima je uradio svoje, Aleksandar Šćekić se izborio za mesto u timu na treninzima, a zatim obradovao navijače i opravdao očekivanja stručnog štava. U duelu sa Bešakšehirom je asistirao Petru Škuletiću sa gol, za konačnih 1:0. Usledili su dueli sa Danskom i Poljskom, a zatim i derbi sa šampionom Bešiktašem.

Posle velike borbe i sjajnog meča slavio je Genčlerbirligi a strelac drugog gola u pobedi od 2:1 bio je reprezentativac Crne Gore Aleksandar Šćekić.

https://youtube.com/watch?v=upJwgcouEnE

“Odigrali smo dva jako teška i jako bitna duela u šampionatu Turske. Posebno se to odnosi na duelu sa Bešiktašem gde smo pokazali da definitvno ne zaslužujemo mesto na kojem se trenutno nalazimo. Ali, sami smo krivi za to. Imali smo malo problema sa uigravanjem i formom, sada stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mesto i verujem da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima. Ono što je bitno je da pristup svakoj utakmici mora biti isti kao što je bio slučaj sa šampionom Turske. U tom slučaju, malo je ekipa koje mogu da računaju na bodove protiv nas. U tom slučaju možemo da se nadamo borbi za mesto u Evropi” rekao je Aleksandar Šćekić za Sport Klub.

Genčlerbirligi trenutno zauzima 16. mesto u Turskoj i kada bi se sada podvukla crta i završila sezona, Aleksandar Šćekić i drugovi bi se preselili u niži rang takmičenja. Bešiktaš kojeg su pobedili u minulom kolu im beži sedam bodova i nalazi se na poziciji broj četiri koja vodi u Evropu. Sa šampionata Turske, Šćekić se brzo prebacio na dešavanja u kvalifikacijama za Mundijal.

“Morao sam da se fokusiram na meč sa Bešiktašem, ali uveren sam da sam kao i svi igrači iz državnog tima u glavi imao utakmice sa Danskom i Poljskom. I dalje mi je jako žao i teško mi pada što nismo uspeli da se izborimo makar za baraž mečeve a mogli smo. Život ide dalje. Uskoro nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Stvorena je sjajna ekipa koja ima ogroman potencijal. Naravno da bih voleo da Ljubiša Tumbaković ostane selektor i da u narednom kvalifikacionom ciklusu ostvarimo san a to je plasman na veliko takmičenje. Prvo u istoriji Crne Gore” naglasio je Aleksandar Šćekić.