Početak kraja? Spisak neće saopštiti selektor Muslin?

Reprezentacija 29. okt 20178:37 > 8:41
Podeli:
Srdjan Stevanovic, Getty Images

U ponedeljak će biti saopšten spisak igrača koji će igrati u prijateljskim mečevima protiv Kine i Južne Koreje, ali spisak (izgleda) neće saopštiti Slavoljub Muslin.

fss.rs

Već neko vreme, tačnije od obezbeđenog plasmana na Prvenstvo sveta u Rusiji, priča se da će selektor Slavoljub Muslin biti smenjen sa te funkcije. Iz Fudbalskog saveza Srbije je ta informacija u nekoliko navrata demantovana, demantovao ju je i sam Muslin nakon sastanka sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom, ali izgleda da će zavese konačno da se podignu pa će na videlo izaći ono što se praktično znalo – Orlove će u Rusiji voditi neko drugi, a ne onaj ko im je pomogao da se plasiraju na Mundijal.

Umesto Slavoljba Muslina koji je trenutno u Francuskoj, spisak bi trebalo da saopšte direktor reprezentacije Goran Bunjevčević i trener u Muslinovom stručnom štabu Mladen Krstajić. Očekuje se da na spisku za ova dva prijateljska meča bude i određeni broj igrača koji igraju u Superligi Srbije.

Selektor Muslin je nakon meča sa Gruzijom u Beogradu najavio da u ta dva duela neće računati na igrače iz mlade reprezentacije jer selekcija igrača do 21 godine u tomperiodu ima obaveze u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

Priča se u krugovima bliskim Savezu da se od Muslina traži da podmladi tim koji će ići u Rusiju, što je malo čudno jer se na svetskim smotrama fudbala očekuju rezultati a ne podmlađivanje ekipe, pa će to verovatno i biti razlog zbog koga će Muslin podneti ostavku.

Naravno, ukoliko se ne radi o još jednom spinu FSS koji će se na kraju sručiti na leđa medijima koji će biti „prozvani“ da ruše Savez i selektora koji je odveo reprezentaciju na Mundijal samo zato što u tim ne poziva Sergeja Milinković – Savića.