BiH dobija selektora 21. decembra?

Reprezentacija 4. dec 201714:14 > 14:16
Podeli:
Getty Images/Jamie McDonald

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi konačno da dobije novog selektora 21. decembra.

Kako je najavljeno, a prenosi N1 Sarajevo, sednica Izvršnog odbora NFSBIH trebalo bi da bude održana 21. decembra i na njoj bi, na predlog Komisije za imenovanje, trebalo da bude izabran naslednik Mehmeda Baždarevića na klupi Zmajeva.

Komisiju za imenovanje čine Ivica Osim, Duško Bajević, Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz, a pred sednicu Izvršnog odbora u novembru predložen je za selektora Meho Kodro. Tada predstavnici iz Republike Srpske nisu želeli da glasaju pa je mesto na klupi državnog tima ostalo upražnjeno.

Mehmedu Baždareviću je ugovor sa Savezom istekao 10. oktobra, po završetku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a zbog neuspeha u kvalifikacijama odlučeno je da saradnja sa Baždarevićem ne bude produžena.

Uz Meha Kodra, kao najozbiljniji kandidati za mesto selektora pominju se Robert Prosinečki i Amar Osim.

Novi selektor Bosne i Hercegovine mogao bi da debituje na tom zadatku 28. januara 2018. za kada je zakazan prijateljski meč sa SAD u Los Anđelesu. Tri dana kasnije Bosna i Hercegovina će u San Antoniju igrati protiv Meksika. Reprezentacija će za ove mečeve biti, najverovatnije, sastavljena od igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.