Vešović: Korak po korak do Evropskog prvenstva

Podeli:
Getty Image

Fudbaleri Crne Gore zaboravili su na meč sa Kiprom. Prvi korak ka primarnom cilju se može oceniti kao pozitivnim, a i rezultat je bio takav 0:0. Novo iskušenje, pulene Ljubiše Tumbakovića očekuje u utorak u vidu selekcije Turske.

Meč se igra u Podgorici sa početkom od 19 časova i 10 minuta, a Marko Vešović momak koji je posle osvajanje duple krune sa Rijekom, karijeru nastavio u Legiji iz Poljske, naglašava da je put ka primarnom cilju a to je plasman na Evropsko prvenstvo tek počeo.

“Provera u Nikoziji se može oceniti kao pozitivna. Ostvarili smo pozitivan rezultat, selektor Tumbaković je sa svojim timom imao priliku da proveri dosta igrača, ponovo smo se okupili, ponovo smo uspostavili hemiju i energiju koju smo imali tokom kvalifikacija za Mundijal. Naravno da je ostao žal što nismo uspeli da stignemo do Svetskog prvenstva. Nedostajalo je malo sreće i iskustva, ali je zato stvorena generacija i tim koji je kadar i spreman da se upusti i izbori za plasman na Evropsko prvenstvo”, rekao je Marko Vešović.

Protiv Turske sigurno neće igrati Stevan Jovetić koji je zbog lakše povrede već otišao nazad u Francusku, a izvesno je da dodatnim naporima neće biti izložen ni Stefan Savić koji se nedavno vratio na teren posle pauze zbog povrede.

“Idemo korak po korak do cilja. Posle Kipra, misli su sada usmerene na duel sa selekcijom Turske. Meč je prijateljskog karaktera ali nam je bitan i reuzultat. Nastojaćemo da odigramo bolje nego što je to bio slučaj u Nikoziji, a iskreno nadam se kao i svi u timu podršci navijača sa tribina. Do početka Lige nacija, odigraćemo još dva kontrolna meča protiv Slovenije i Bosne i Hercegovine. Želim da naglasim da je sve podređeno ostvarenju primarnog cilja, a to je plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta”, rekao je Vešović i dodao:

“Mnogo će nam značiti i dueli sa Srbijom, Rumunijom i Litvanijom u Ligi nacija. U svakom meču idemo na pobedu, želimo pozitivan rezultat, tako će biti sve dok ne ostvarimo ono o čemu sanjamo, a to je prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore.“

U dosadašnjoj istoriji Crna Gora i Turska su samo jednom izlazile ne megdan. Bio je to takođe prijateljski meč koji je dobila Turska sa 1:0.