Kurtoa odgovorio Vilmotsu na optužbe da je izdajica!

Reprezentacija 24. apr. 201814:02 > 14:06
Podeli:
Getty Image/Julian Finney

Tjeri Kurtoa, otac golmana Čelsija, odgovorio je na kritike bišveg selektora reprezentacije Belgije Marka Vilmotsa da je zajedno sa sinom novinarima odavao startne postave nacionalnog tima.

Paul Gilham, Getty Images

Kurtoa stariji je naglasio da Vilmots kleveće i da se nikad nije bavio takvim stvarima.

„Nikad u životu nisam obavestio bilo kog novinara o sastavu tima. Bio sam profesionalni fudbaler i znam koliko su to osetljiva pitanja. Moji nekadašnji saigrači to znaju. Ekipa dugo radi da bi postigla dobar rezultat, mrzim izdajice,“ rekao je Kurtoa za“ La Derniere Heure“.

Ovaj stručnjak optužio je golmana Chelseaja da je odavao tajne iz svlačionice dok je Wilmots bio selektor. Također, spomenuo je i njegovog oca Thierryja Courtoisa da je sve te informacije otkrivao čak protivničkim ekipama.

Matthias Hangst, Getty Images Sport

Vilmots je klupu reprezentacije Belgije napustio posle eliminacije sa EP 2016. godine, a pre nekoliko dana optužio je golmana ČLelsija.

Napravio sam veliki problem sebi kada sam objavio da smo imali igrača u ekipi koji nas je prodao. To su ozbiljne stvari, a iste informacije dobio sam od nekoliko francuskih novinara koji su mi rekli šta je otac našeg golmana radio. Dakle, on ne poštuje svoju domovinu i sramota je to što su radili. Morao sam da čekam sat pred utakmicu da znam sastav protivnika, a oni su naš znali danima ranije. To je užasno. Protivnik je imao dovoljno vremena da se spremi za meč,“ poručio je Vilmots.