Materaci: Baloteli zaslužuje nacionalni dres

Reprezentacija 9. maj. 201816:15 > 17:59
Podeli:
Getty Images/Marco Luzzani

Dobre igre Marija Balotelija u Nici osnova su za njegov povratak u nacionalni tim Italije, smatra njegov sunarodnik Marko Materaci.

Baloteli je u poslednje dve sezone odigrao 49 utakmica u Ligi 1, u kojima se 31 put upisao u strelce.

27-godišnjak nije bio deo nacionalnog tima svoje zemlje od Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu jer ga Antonio Konte, Đan Pjero Ventura i sadađnji selektor Luiđi di Bjađo nisu imali u vidu.

Materaci smatra da bi Baloteli trebalo da dobije priliku i da se pripremi za Evropski šampionat 2020. godine, s obzirom na to da se Azuri nisu kvalifikovali za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Zaslužuje zbog onoga što je pokazao na terenu. Pored toga, on i van terena nije toliko kontroverzan koliko je prikazano„, smatra Materaci.

Fudbalski savez u pregovorima je sa Robertom Manćinijem, koji bi trebalo da postane novi selektor. Baloteli je pod Manćinijevim patronatom igrao u sezoni 2007/08 u Interu, da bi mu se kasnije priključio u Mančester Sitiju. Njih dvojica su osvojili Premijer ligu 2012. godine.

Materaci veruje da bi Manćini, posle godina uspešne saradnje, iz Balotelija mogao da izvuče ono najbolje.

Manćini ima tu prednost što zna kako da se nosi sa njim i kako da učini da se Baloteli oseća dobro„, dodao je 44-godišnjak.

Pored Materacija, Balotelijev povratak u nacionalni tim podržali su i Đanuka Paljuka, Marko Tardeli i Demetrio Albertini, izvestio je list „Gazeta delo Sport“.