Manćini: Baloteli će biti lider reprezenacije

Reprezentacija 11. jun. 201817:21 > 17:32
Podeli:
Claudio Villa/Getty Images

Novi selektor italijanske fudbalske reprezentacije Roberto Manćini kaže da je Supermario pravi lider za "azure" kao i da je mladi Federiko Kijeza spreman da eksplodira.

Italijani će Svetsko prvenstvo u Rusiji gledati samo rekreativno, a navijači čekaju predstojeću Ligu nacija i Evropsko prvenstvo za dve godine. U prva tri meča novog selekora ostvarena je pobeda protiv Saudijske Arabije, remi protiv Holandije, dok su „azuri“ poraženi od Francuske 3:1. Selektor Roberto Manćini je prilično entuzijastičan na početku svog novog posla, a jedan od prvih poteza mu je bio povratak Marija Balotelija u nacionalni tim.

Njegov povratak u tim je veoma važan za motivaciju. Trebaju mi novi lideri, a Mario ima kredibilitet da bude taj. Na sreću nije jedini koji je lider tima“, rekao je Roberto Manćini koji je trenirao Balotelija u Interu i Mančester Sitiju.

On ima tek 28 godina i on još uvek može da doprinese mnogo jer je na svoje fizičke i tehničke mogućnosti dodao i iskustvo. Porastao je u svakom smisli, a s obzirom na to da je nacionalni tim bio predodređen da izgubi potrebni su mi novi lideri“, dodaje Manćini koji mnogo očekuje i od mladog Federika Kijeze.

S vremena na vreme prestanem da ga gledam jer mi se čini da tada putujem kroz vreme. Identičan je kao njegov otac Enriko. Iste finte, isto trčanje veoma sličan šut. Ove godine je jedva postizao golove, ali on ima potencijal i spreman je da eksplodira u bilo kom trenuku“, poručuje Manćini koji je govorio i o ličnoj motivaciji na klupi „azura“.

1986. me Bearzot nije pozvao jer se nisam izvinio, 1994. me Arigo Saki nije zvao, 1990. sam bio u sastavu ali me nisu ubacivali u igru. Nisam odigrao ni minut na Svetskom prvenstvu i smatram da je to apsurdno, ali većim delom je to moja krivica. Sada razmišljam o kvalifikovanju na Evropsko prvenstvo, ali priznajem da me ideja o Svetskom prvenstvu već jako udara“, kaže italijanski selektor.