Čerčesov još dve godine selektor Rusije

Reprezentacija 27. jul. 201818:27 > 18:35
Podeli:
Dan Mullan/Getty Images

Stanislav Čerčesov će ostati selektor ruske reprezentacije koju je na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu doveo do četvrtine finala.

Ruska reprezentacija je pod vođstvom Čerčesova napravila najveći fudbalski uspeh u post-sovjetskoj eri, a sasvim logično je bilo da Fudbalski savez Rusije produži ugovor sa trenerom koji je napravio takav uspeh. 

Rusi su prošli grupu u kojoj su bili sa Saudijskom Arabijom, Egiptom i Urugvajem, a pravu senzaciju su priredili protiv Španije koju su izbacili u osmini finala na penale. Isto kako su oni izbacili Špance, Hrvati su izbacili njih ali u četvrtini finala.

Stanislav Čerčesov i njegov tim imaju potpunu podršku Federacije. Naslućujemo još velikih pobeda i velikih uspeha koji su pred ruskim timom“, rekao je Aleksandr Alaev iz Fudbalske federacije Rusije.

Inače ruski predsednik Vladimir Putin će u subotu 28. jula ugostiti ruske reprezentativce u Kremlju. 

Čerčesov je inače otrkio i da je na finalu Svetskog prvenstva u Moskvi bio samo zato što ga je tamo pozvao Vladimir Putin.

Posle poraza od Hrvatske nisam mogao da gledam Svetsko prvenstvo. Međutim zvao me je Vladimir Vladimirovič i odmah sam doleteo u Moskvu da gledam finalni meč“, rekao je Stanislav Čerčesov