"Samo Srbija, ali kad se setim da je Petko zvao sina"

Podeli:
Maddie Meyer, Getty Images

Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov kritikovao je fudbalere Crvene zvezde Filipa Stojkovića i Lacija Adama Marušića koji su odlučili da igraju za nacionalni tim Crne Gore.

Orlovi nemaju mnogo rešenja na bekovskim pozicijama, a povlačenjem Branislava Ivanovića nastao je još jedan problem na toj poziciji.

Sigurno je da bi i Stojković u Zvezdi i Marušić u Laciju dali opciju više na desnom beku, ali da se zapitamo zašto oni ne veruju u sebe? Ja sam otišao u Lacio i nisam igrao za reprezentaciju, a nije mi palo na pamet da igram za Crnu Goru. Svi moramo da imamo na umu nešto više. Kako možeš da igraš za Crnu Goru ako nisi Crnogorac, za Austriju ako nisi Austrijanac? Ja sam igrao za Lacio, pa se posle Sitija vratio u Romu, nisam Rimljanin, već profesionalac. Marušić i Stojković treba da igraju za Crnu Goru, jer je to bio njihov izbor, a tako su izabrali jer nikad nisu verovali da mogu da igraju za Srbiju. Treba i to da se kaže, to je istina. On prvi nije verovao da bi igrao. Ne može neko drugi da veruje,“ rekao je Kolarov u ponedeljak na okupljanu reprezentacije Srbije.

Defanzivcu Rome ubrzo je stigao odgovor od predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije Mirka Poledice.

Kada sam bio igrač razmišljao sam isto kao Kolarov, samo Srbija i niko više. Danas, skoro 10 god od kada ne igram žao mi je što nisam igrao za jednu drugu zemlju koja mi je to nudila kada se setim da je Petković zvao sina na SP, a bilo je mnogo boljih igrača od njega…,“ napisao je Poledica na Tviteru.

Stojković je rođen u Ćupriji i igrao je za mlađe selekcije Srbije, dok je Marušić rođen u Beogradu i od 2015. je član najjače reprezentacije Crne Gore.