Bejli: Nema mi brata, neću da igram!

Reprezentacija 15. okt. 201816:23 > 16:46
Podeli:
Getty Images/Maja Hitij

Napadač Bajera iz Leverkuzena Leon Bejli trebalo je da debituje za reprezentaciju Jamajke u nedelju uveče. Pre samog kvalifikacionog meča Konkakaf Lige nacija protiv Bonera, koji su Jamajkanci dobili sa 6:0, Bejli je saopštio da neće na teren.

Na Jamajku sam došao zbog poziva u nacionalni tim. Pristao sam zbog dogovora koji smo napravili. Ali, kada sam došao ovde, sačekao me je drugačiji scenario. Nisu održali reč i zbog toga sam odlučio da ne igram ovu utakmicu„, objasnio je Bejli u intervjuu za list „Jamajka Gliner“.

Razlog zbog kojeg je odustao je taj što njegov polubrat Kajl Batler, koji igra za austrijski LASK, nije uključen u reprezentativni spisak, iako je to bilo dogovoreno, već je na kraju samo pozvan na probni trening.

Potrebni su mi igrači koji me razumeju. Odgovorni ne mogu da očekuju da uđem u postojeći sistem i da to finkcioniše. Potrebna mi je pomoć. Želim da budem jedam od njaboljih u svetu i veoma volim svoju zemlju. Ali, moram da mislim i o svojim interesima, a ako igram za Jamajku bez odgovarajuće podrške, to može da nanese štetu mojoj karijeri. Samo zato što sam dobar u evropskom fudbalu, ne znači da mogu sebi da dozvolim da dođem ovde i da uprskam sve„.

Ipak, 21-godišnjak je spreman da „oprosti“ Savezu svoje domovine i nastupi za tu karipsku zemlju u slučaju da ispune ono što je dogovoreno.

U slučaju da do novembra donesu odluku da ispune ono što smo od njih zahtevali, spreman sam da nastupim za Jamajku„, zaključio je Bejli.

Bejli je u dosadašnjem toku sezone u Bundesligi i Ligi Evrope odigrao devet mečeva, u kojima se jednom upisao u strelce.