U21: Pobede CG i Makedonije, poraz BiH za kraj

Reprezentacija 16. okt. 201818:55 > 21:55
Podeli:
SK

Fudbalska reprezentacija Crne Gore, generacija U21, sa dve pobede je završila kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo. Posle Luksemburga – 3:0, izabranici Mojaša Radonjića pobedili su Kazahstan sa 5:1.

Golove su postigli Luka Uskoković, Stefan Milošević, Ilija Vukotić, Miloš Drinčić i Marko Miličković. Crna Gora je takmičenje u grupi 9 završila sa 11 osvojenih bodova.

Reprezentacija Slovenije je u poslednjoj utakmici ove grupe odigrala nerešeno u Dižonu protiv Francuske – 1:1. Aur je doveo domaći tim u prednost u 4. minutu, a u 70. je konačan rezultat postavio Ožbolt.

Francuska je sa 24 boda ubedljivo obezbedila prvo mesto u grupi i plasman na EP, dok je Slovenija zauzela drugu poziciju.

Portugal je u grupi 8 bio bolji od selekcije Bosne i Hercegovine sa 4:2 i zauzeo je drugo mesto sa 22 boda, dva manje od lidera Rumunije.

Strelci za domaći tim bili su Horta u 20, Feliks u 53, Gonsalves u 64. i Filipe u 90+1. minutu, dok su golove za BiH, koja je kvalifikacije završila na trećoj poziciji sa 18 bodova, postigli Demirović u 4. i Turkes u 90+4. minutu.

Takmičenje je ubedljivom pobedom od 6:1 nad Gibraltarom završila Makedonija, koja se takođe nije plasirala na Evropsko prvenstvo u konkurenciji sa Srbijom, Rusijom, Austrijom, Jermenijom i Gibraltarom.

Makedonci su prikupili sedam bodova, a golove protiv Gibraltara postigli su Mitrovski (tri) Rufati, Zdravkovski i Đorđov. Plasman iz ove grupe na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta izborila je Srbija.