Bolt će možda opet širiti zastavu Jamajke

Podeli:
Elsa/Getty Images

Jusein Bolt je blizu profesionalnog fudbalskog ugovora i to sa Central Koust Marinersima, a Fudbalski savez Jamajke je takođe zainteresovan za usluge potencijalnog fudbalera.

Dok ceo fudbalski svet čeka vesti o angažmanu Juseina Bolta u Australiji iz njegove rodne Jamajke stižu pomalo negativni tonovi. Naime predsednk Fudbalskog saveza Jamajke Majkl Rikets je razočaran što Bolt nije u igri za neki klub iz rodne zemlje, ali da i pored toga Jamajka želi da računa na njega kao na člana reprezentacije. 

Malo sam razočaran što nije izabrao klub sa Jamajke. To bi nam dalo šansu da ga viđamo mnogo češće. Sa druge strane ako pokaže da je dovoljno dobar za reprezentaciju Jamajke biće pozvan, ali postoji proces i gledaćemo njegove nastupe. Selektor odlučuje, ali bismo prvo voleli da ga vidimo u pravoj fudbalskoj utakmici“, poručio je Rikets

Bolt je do sada igrao samo na dve prijateljske utakmice za Central Koust Marinerse sa kojima je i dalje na probi. U drugom meču je Bolt čak postigao dva gola igrajući protiv Makartur Saut Vest Junajteda. 

Za Bolta je bila zainteresovana i maltežanska Valeta ali je najbolji sprinter svih vremena odbio tu ponudu. On i dalje čeka ponudu Marinersa, koji bi takođe mogli da dobiju finansijsku podršku Fudbalskog saveza Australije kako bi Jusein potpisao za taj klub.