Kup Azije: Šok terapija Tajlanda uspela, Jordan prošao

Reprezentacija 10. jan 201918:40 > 18:51
Podeli:
Francois Nel/Getty Images

Fudbaleri Tajlanda ostvarili su pobedu u drugom meču na Azijskom kupu, prvom pošto su smenili selektora Milovana Rajevca. Savladali su Bahrein minimalnim rezultatom i ostali u trci za plasman u osminu finala. Tamo se posle dva meča već našla selekcija Jordana.

 Jedini gol u izuzetno bitnoj pobedi Tajlanda postigao je Čanatip Songkrasin u 58. minutu. Sa ova tri boda Tajland je na tabeli Grupe A preskočio upravo Bahrein i sa tri boda nalazi se na deobi drugog mesta sa Indijom, dok Bahrein ima samo bod.

U istoj grupi domaća selekcija Ujedinjenih arapskih emirata došla je do prve pobede. Savladana je Indija 2:0, golovima Mubaraka u 41. i Ali Ahmeda Mabnuta u 88. minutu. Ovim trijumfom UAE je izbio na prvo mesto sa četiri boda.

Prvi učesnik osmine finala je Jordan, koji je pobedom nad Sirijom 2:0 Al Tamarija u 26. i Hatiba u 43. minutu došao do maksimalnih šest bodova. Sirija je na tabeli Grupe B ostala na deobi drugog mesta sa Palestinom sa po bodom, dok je Australija poslednja bez bodova, ali u ovoj grupi svoj meč još igraju Australija i Palestina.