"Imamo najgori stadion u grupi, dođite u Budimpeštu…"

Reprezentacija 25. feb 201910:23 > 10:28
Podeli:
Dennis Grombkowski, Getty Images Sport

Predsednik Nogometnog saveza Hrvatske Davor Šuker je pozvao predstavnike državne i lokalne vlasti da mu se pridruže u Budimpešti, da pogledaju zajedno 'Groupama Arenu' i čuju od Mađara kako su finansirali i izgradili taj sjajan stadion.

Alex Livesey/Getty Images

Prvi čovek HNS je pozvao predstavnike državne i lokalne vlasti da prisustvuju utakmici Evropskih kvalifikacija između Mađarske i Hrvatske u Budimpešti i tu priliku iskoriste za razgledavanje velelepnog stadiona, ali i da razgovaraju o izgradnji novog stadiona u Zagrebu.

„Pred nama je početak Evropskih kvalifikacija u koje ulazimo ponosni jer imamo daleko najuspešniju reprezentaciju, ali u isto vrem svesni da nas u svakoj zemlji čeka bolji stadion nego što ga mi imamo. Vels ima nekoliko odličnih stadiona, uključujući sjajni „Principality stadion“ u Kardifu. Azerbajdžan će ugostiti EURO 2020. na impresivnom Olimpijskom stadionu, a Slovaci za nekoliko dana otvaraju takođe prelep novi stadion u Bratislavi. Konačno, naši susedi Mađari izgradili su nekoliko vrhunskih zdanja, uključujući „Groupama Arenu“ na kojoj igramo 24. marta,“  poručio je Šuker i nastavio:

Shaun Botterill, Getty Images

Duboko verujem da hrvatska reprezentacija, nakon osvojene dve svetske medalje i nemerljive promocije koju je od samostalnosti donela celoj zemlji, zaslužuje stadion dostojan svojih rezultata. Stoga pozivam predstavnike državne i lokalne vlasti da nam se pridruže u Budimpešti, da pogledamo zajedno „Groupama Arenu“ i čujemo od Mađara kako su finansirali i izgradili taj sjajan stadion, kao i ostale nove stadione u zemlji. Imamo odlične odnose sa Mađarskim fudbalskim savezom i sigurno će nam rado pomoći sa svojim znanjem i iskustvom. Neka nam „Groupama Arena“ bude inspiracija da i Hrvatska sagradi stadion dostojan svetskih vicešampiona.

„Groupama Arena“ izgrađena je za 50 miliona evra za samo 14 meseci, a prima 23.000 gledalaca. Stadion je multifunkcionalan i uz fudbalske  utakmice može da ugosti i koncerte, konferencije i različite druge kulturne događaje.